Mindent a wagyu steak-ről

A steakértők nagy többsége szerint a világ egyik legjobb steak alapanyaga a wagyu marha, amelynek egyedien különleges szövetszerkezete, egyenletesen rétegelt zsírtartalma, különleges semmivel sem összehasonlítható ízvilága nem alaptalanul emelte ezt a hústípust a steak alapanyagok képzeletbeli trónjára. A wagyu steakszelet már a grillezés előtt is káprázatos megjelenéssel kényezteti a gourmet szakértőt, a hús olyan szinten márványozott, hogy sokan azt mondanák rá,

hogy ez a szelet hús már-már tiszta zsír. A wagyu – mondják sokan – természetes állapotában, bonyolult konyhai előkészítések nélkül is tökéleteset teljesít a grillen és a sütést követően a steak állaga, a hús puhasága vetekszik a libamáj krémességével. Egyszerűen zseniális alapanyag. A wagyu steakszelet a hozzáértő chef kezében garantáltan összehasonlíthatatlan gasztroélményt nyújt az ínyencek, a steakek szerelmesei számára, de természetesen a megfelelően kreatív chef kezében további csodákra is képes.

Az igazi wagyu steak…

Milyen húsból készül a jó wagyu steak

Wagyu steak kínálatunk

vásárlás »

Legfrissebb cikkek

Az umami íz és a wagyu

2017-04-04

A gasztronómiában viszonylag régóta jól ismert fogalom az umami, ami egy japán szó európában meghonosodott változata, nagyjából annyit jelent hogy kellemes íz. Az umami azonban lényegesen többet jelent mint a kellemes íz fogalma, tulajdonképpen itt a sós, édes, keserű, savanyú ízek mellett az ötödik

A wagyu marha története

2017-04-06

Az inyenceknek, ha prémium marhahúsról, marhasteakről van szó több marha fajta is eszükbe juthat a Herefordshire-tól a Piedmontese-n, Charolais-on át a skót származású Aberdeen Angus-ig, de hogy a steakek királya wagyu marha abban nincsen közöttük vita.

Az egészséges wagyu marhahús


2017-04-23

A wagyu szarvasmarha húsa a vizsgálatok szerint akár 30 százalékkal több egyszerű telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint a legjobb minőséget adó európai fajták. Így az ideális telített/telítetlen zsírsavak szempontjából az egyik legegészségesebbnek számít a marhahúsok között.